Ενημέρωση

Μάχη να περιορίσουν τη δασική πυρκαγιά που καίει κοντά στο Μάτσου Πίτσου δίνουν οι πυροσβέστες του Περού, καθώς πλέον η πυρκαγιά απειλεί την ακρόπολη των Ίνκας, τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο αυτό στις Άνδεις.

Δεν φαίνεται να αλλάζει στάση ούτε όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ούτε για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε χθες Τρίτη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Σε συναγερμό έχει τεθεί το ένα τρίτο της Γαλλίας, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανάλογο θα είναι και το σκηνικό στην Ισπανία, η οποία παράλληλα είναι αντιμέτωπη με πυρκαγιές. 

Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από χολέρα και άλλες ασθένειες στη Μαριούπολη, καθώς τα πτώματα από τις μάχες δεν έχουν περισυλλεχθεί και με την άφιξη του καλοκαιριού η θερμοκρασία αυξάνεται, προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης αυτής.