Ενημέρωση

Η ονομασία της προέρχεται από το μίμος καθώς μοιάζει να κινείται αναπαριστώντας κατά κάποιο τρόπο τη συνειδητή ζωή με την ευαισθησία της στο φως και στο άγγιγμα. Τυχαία ή όχι, η μιμόζα συνδέεται με την ευαισθησία, τη λεπτότητα, την ευαισθητοποίηση, καθώς προσφέρεται σε κάποιες κουλτούρες σε όσους θρηνούν, αλλά και την άνθιση κυριολεκτική και μεταφορική σε κάθε τομέα. Κάθε άνοιξη, σηματοδοτώντας την αλλαγή της εποχής, συμβολίζει την ανανέωση, τη δύναμη και την καθαρότητα, ενώ τα πράσινα μέρη της που διατηρούνται όλο το χρόνο, θεωρούνται σύμβολο της αιώνιας ψυχής μας.

 

Το φυτό λέγεται ότι αρχικά καλλιεργούνταν στην Ασία και την Αφρική καθώς προτιμά τα θερμότερα κλίματα. Σταδιακά καλλιεργήθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ένα άλλος μύθος θέλει τη μιμόζα να ανθίζει στα τέλη Φεβρουαρίου αναπολώντας τα θερμότερα κλίματα που εκείνο τον καιρό βιώνει το νότιο ημισφαίριο.

 

Άλλοι λένε ότι κίτρινο χρώμα της αναπαριστά τον ήλιο, τη χαρά, τη φιλία, την αλήθεια και τη νοητική διαύγεια. Το κίτρινο γενικότερα στα λουλούδια συνδέεται με την ευθυμία ενώ σε χρωματικό επίπεδο ενισχύει και την αυτοπεποίθηση (βλέπε τρίτο τσάκρα!).

 

Η επιλογή του συγκεκριμένου λουλουδιού στην Ιταλία τοποθετείται το 1946, όταν οι διοργανώτριες της γιορτής της γυναίκας ήθελαν να επιλέξουν ως σύμβολο ένα εποχιακό λουλούδι που να κοστίζει λίγο. Η μιμόζα θεωρείται και στην Αμερική το αντιπροσωπευτικό λουλούδι για τη γιορτή της γυναίκας!

 

Εσείς θα γιορτάσετε με μιμόζα σήμερα;

 

Πηγή Italiamata.com