Ενημέρωση

 Οι Χαμένοι Κήποι του Heligan...

   Είναι μια παραμυθένια συλλογή από όμορφα τροπικά φυτά, λίμνες, βικτοριανούς κήπους και μυστηριώδη γιγαντιαία γλυπτά πουξεπροβάλλουν μέσα από το πλούσιο πράσινο, καθώς είναι όλα κρυμμένα στην καρδιά της αγγλικής υπαίθρου. Αυτό το πάρκο των 80 στρεμμάτων είναι ένας χαμένος θησαυρός, που ανακαλύφθηκε ξανά και αποκαταστάθηκε στην παλιά του αίγλη μόλις τη δεκαετία του '90. 

    Αυτό το υπέροχο συγκρότημα κήπων βρίσκεται κοντά στο χωριό Pentewan στην Κορνουάλη. Αγοράστηκε το 1659 από την οικογένεια Tremayne, η οποία φρόντισε το κτήμα μεταξύ 1829 και 1907, προσθέτοντας διάφορους τύπους κήπων και πολυάριθμες φυτείες ροδόδεντρων και φτερνών μιας μεγάλης κλίμακας.

 

Η ιστορία. 


    Η ιστορία των κήπων διακόπηκε στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, με την άφιξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η βίλα, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο και στη συνέχεια ως κατάλυμα για τα αμερικανικά στρατεύματα, αφέθηκε να ρημάξει μαζί με τους υπέροχους κήπους της. 
    Το 1990 ωστόσο ο κήπος ανακαλύφθηκε εκ νέου από έναν κληρονόμο της οικογένειας Tremayne, ο οποίος, με τη βοήθεια του παραγωγού δίσκων Tim Smit και την οικονομική υποστήριξη ορισμένων φυσιολατρών, κατάφερε να επαναφέρει το πάρκο στην αρχαία κοσμική ομορφιά του. 

 

    Το φιλόδοξο έργο αναβίωσης ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο και θεωρήθηκε από τους Times ως "το έργο αποκατάστασης του αιώνα". Οι Χαμένοι Κήποι του Heligan ανήκουν πλέον στον Smit και την εταιρεία του και συνεχίζουν να αναπτύσσονται με στόχο να επεκταθούν σε πάνω από 300 στρέμματα.    Αυτό το εκπληκτικό πάρκο, που ονομάζεται Lost Gardens of Heligan, θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες βοτανικούς κήπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στις αμέτρητες ομορφιές του, είναι η απίστευτη ποικιλία καμέλιων και ροδόδενδρων, τα οποία είναι λουλούδια εθνικής κληρονομιάς μαζί με διάφορους εκστατικούς κήπους που διασχίζονται από μαγευτικούς διαδρόμους και ρομαντικές σήραγγες μπαμπού. 
 


Επισκεψιμότητα.
 

   Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα σαγηνευτικά αγάλματα της καλλιτέχνιδας Σούζαν Χιλ που περιλαμβάνουν το "Mud Girl" και το "Giant Head ", δύο γλυπτά που βρίσκονται στο έδαφος και καλύπτονται από ελαφριά στρώματα βλάστησης, που αλλάζουν εμφάνιση και χρώμα ανάλογα με τις εποχές. Και έπειτα υπάρχει η "Ζούγκλα", πολυτελής και όλο και πιο πλούσια σε τροπικά φυτά, σε σημείο που έχει δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο μικροκλίμα που είναι 5°C πιο ζεστό από τους υπόλοιπους κήπους.
   Το πάρκο πλαισιώνεται επίσης από μια ευρωπαϊκή φυτεία ανανά, το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου ο ανανάς καλλιεργείται με μια αρχαία μέθοδο, μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε ψυχρά κλίματα, χάρη στη θερμότητα που παράγεται από την κοπριά. 

 

 Πολλά είδη άγριας ζωής έχουν επίσης βρει το βιότοπό τους σε αυτόν τον παράδεισο, που εκπροσωπούνται κυρίως από αλεπούδες, βίδρες και αρπακτικά πουλιά.


    Οι Χαμένοι Κήποι του Heligan είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες κάθε μέρα του χρόνου και προσφέρουν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και υποβλητικό θέαμα. Στο εσωτερικό του, εκτός από τη δυνατότητα κατασκήνωσης, υπάρχουν ξεναγήσεις με πολλά μαθήματα για την αναγνώριση βρώσιμων φυτών, θεατρικές εκδηλώσεις και διάφορες παραστάσεις.
    Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και τις τιμές εισόδου μπορείτε να τις βρείτε στον ιστότοπο: www.heligan.com

 

  

Σε περίπτωση λοιπόν που σε κάποιο ταξίδι σας, βρεθείτε στην υπέροχη και αισθησιακή αγκαλιά της Κορνουάλης, μην παραλείψετε την επίσκεψη σας σε αυτήν την άπλετη μαγεία της φύσης με την βοήθεια του ανθρώπου...
 

-Credits to mybestplace.com Official Page 

-#staypositive #liveyourlife #stayhealthy

Ηλιάνα Πουλοπούλου