Ενημέρωση

Ανάμεσα στα αμέτρητα τουριστικά αξιοθέατα που προσφέρει το Περού,
ένα είναι που ξεχωρίζει για τη φυσική γοητεία και την ομορφιά του τοπίου του. Η λιμνοθάλασσα Huacachina, η οποία βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από την πόλη Ica, κοντά στην πρωτεύουσα της Lima, είναι ένα ιδανικό μέρος για να αποσυνδεθείτε από τη ρουτίνα, να κάνετε ένα διάλειμμα και γιατί όχι, να εξασκηθείτε σε κάποια αθλήματα περιπέτειας.
 
 
 


     Η Huacachina λοιπόν, έχει τη δομή ενός μικρού χωριού, που υψώνεται γύρω από μια φυσική προυπάρχουσα λίμνη που περιβάλλεται από τους επιβλητικούς αμμόλοφους της ερήμου του Περού. Πρόκειται για έναν προορισμό εξαιρετικής ομορφιάς, γνωστό ως η "Όαση της Αμερικής", που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
    Εδώ θα βρείτε μια γαλήνια λίμνη, που περιβάλλεται από πράσινο, προβλήτες και μια ποικίλη προσφορά ξενοδοχείων για να μείνετε και να απολαύσετε περισσότερες από μία ημέρες, σε αυτό το υπέροχο καταφύγιο στα σίγουρα. 
 

    Ωστόσο οι τουρίστες δεν προσελκύονται μόνο από τη γραφική γοητεία ενός προορισμού που μοιάζει με απίστευτη οφθαλμαπάτη, αλλά και από τις πολλές αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως το dune buggying, το sand-boarding και το quod υψηλής ταχύτητας. 

 

 

 


 

 

   Γύρω από αυτή τη μικρή σμαραγδένια πράσινη υδάτινη μάζα όπως είπαμε, αναπτύσσεται άφθονη βλάστηση, αποτελούμενη από φοίνικες, χαρουπιές και ευκαλύπτους, οι οποίοι φαίνεται να έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ικανές να βοηθήσουν όσους πάσχουν από άσθμα ή ρευματισμούς.

   Η ομορφιά του τοπίου, είναι κάτι παραπάνω από εκστατική καθώς συνδυαστικά αυτό το μέρος, έχει να προσφέρει στους τουρίστες του μοναδικές στιγμές και εξαίσιες δραστηριότητες. Αυτό, είχε ώς αποτέλεσμα το 2017, να αναφερθεί για την λίμνη η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, η οποία συμπεριέλαβε την Huacachina στους 21 πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον κόσμο που πρέπει να επισκεφθείτε, ο μόνος προορισμός με βάση την Λατινική Αμερική, που περιλαμβάνεται στη διάσημη λίστα.

 

 


 

 Ο θρύλος
 
     Δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας θρύλος, γύρω από μια τέτοια ομορφιά, δεν νομίζετε;
 
     Οι ιστορίες σχετικά με την προέλευση αυτής της όασης λοιπόν, λένε ότι μια όμορφη πριγκίπισσα των Ίνκας, γνωστή ως Huacca China, πέρασε τις μέρες της σε αυτό το ήσυχο μέρος. Αυτή η γυναίκα, είχε το χάρισμα να σαγηνεύει και να ρίχνει στον έρωτα της, όποιον περνούσε από το δρόμο της, με τον ιδιαίτερο ήχο της όμορφης φωνής της. Μια σειρήνα δηλαδή. 
   Σε ανύποπτο χρόνο, όταν η πριγκίπισσα περπατούσε, ένας άνδρας την παρατήρησε και θαμπώθηκε από την ομορφιά της, οπότε αποφάσισε να την πλησιάσει. Εκείνη αιφνιδιάστηκε από τον άνδρα και από την θωριά και τις προθέσεις του και τράπηκε σε φυγή . 
    Σε αυτήν της την προσπάθεια, ξαφνικά το φόρεμα της άρχισε να ξηλώνεται, μέχρι που τελικά καταστράφηκε και μετατράπηκε στους αμμόλοφους, που δημιούργησαν το έδαφος της περιοχής. Ο δε καθρέφτης που κουβαλούσε πάντα μαζί της, της έπεσε επίσης και όταν έσπασε, έγινε μια λιμνοθάλασσα, όπου η ίδια βυθίστηκε στα νερά της και έγινε γοργόνα.
   Ένας άλλος θρύλος λέει ότι η λιμνοθάλασσα αυτή γεννήθηκε από τα δάκρυα της ίδιας πριγκίπισσας, που θρηνούσε το θάνατο του αγαπημένου της. Το όνομα Huacachina, που σημαίνει "γυναίκα που κλαίει" στα Quechua, προέρχεται από αυτή την ιστορία. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι η "πριγκίπισσα γοργόνα" συνεχίζει να ζει στη λίμνη, βοηθώντας να προστατεύεται η ομορφιά αυτού του μαγευτικού τόπου.
 
 
 
Η όαση σήμερα.
 
     Η όαση Huacachina, κατοικείται από μόλις 100 κατοίκους που ονομάζονται "φύλακες της λίμνης", οι οποίοι ασχολούνται με τη διαχείριση των πολλών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στις όχθες της λίμνης. Η Huacachina, είναι σήμερα δε, ένας πολύ διάσημος τουριστικός προορισμός, τόσο πολύ που εμφανίζεται στα χαρτονομίσματα του Περού. 
    Αν και με την πάροδο των ετών τα νερά της λιμνοθάλασσας έχουν υποχωρήσει σημαντικά, καθιστώντας αναγκαία την προσφυγή στην τροφοδοσία μιας κοντινής πηγής, αυτή η απροσδόκητη όαση συνεχίζει να ευδοκιμεί σε όλο της το μεγαλείο.
   Έτσι για τους λάτρεις των ταξιδιών αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, η μοναδική αυτή όαση της ερήμου στη Νότια Αμερική, είναι ο Mustsee προορισμός για τις εξαιρετικές περιπέτειες που προσδοκείς να σου συμβούν. Ωστόσο να σημειωθεί πως υπάρχουν περισσότερα πράγματα να ανακαλύψετε σε ένα ταξίδι σας στην Huacachina από το sandboarding και τις εκδρομές με αμαξίδια άμμου. 
 
 
     Μπορείτε να ψυχαγωγειθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, από τις περιηγήσεις σε τοπικά οινοποιεία, μέχρι τις πτήσεις πάνω από τις γραμμές Νάζκα. Μπορείτε ακόμη και να απολαύσετε μια περιήγηση με σκάφος για να δείτε από κοντά τους πιγκουίνους Humboldt και τα θαλάσσια λιοντάρια στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Ότι και να αποφασίσετε σε ένα ενδεχόμενο ταξίδι σας στην περιοχή, στα σίγουρα, δε θα ξεμείνετε από επιλογές! Καλώς ήρθατε στην Όαση Huacachina!Pásalo bien, te lo mereces!!!
 
 

-Credits to mybestplace.com Official Page 

-#staypositive #liveyourlife #stayhealthy

Ηλιάνα Πουλοπούλου