Ενημέρωση

Μηνύματα στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την τελετή ονοματοδοσίας πυραυλάκατου του Πολεμικού Ναυτικού.

«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο, όχι γκρίζο», είπε ο πρωθυπουργός, αποκαλώντας (χωρίς να τον κατονομάσει) τον πρόεδρο της Τουρκίας επίδοξο τοπικό ταραχοποιό.

Μόλις λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία: όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται, είπε, σημειώνοντας ότι τα νερά της Ελλάδας θα μείνουν απόρθητα και πως τα σύνορά της έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο. 

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (29.09.2022) στην ονοματοδοσία της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού, που ονομάστηκε «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

Για άλλη μια φορά, όπως και πριν από μερικές μέρες στο υπουργικό όταν είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι σε επιφυλακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι «η άγρυπνη ετοιμότητα, η ατσάλινη ενότητα και η ώριμη αποφασιστικότητα».

Και αυτές, είπε, είναι αρχές που διαπερνούν τις καθημερινές αθόρυβες πράξεις των ενόπλων δυνάμεων και «αποτελούν τις πιο ηχηρές απαντήσεις στα μεγάλα λόγια άλλων», εννοώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις νέες απειλές που εξαπέλυσε (δυο φορές μάλιστα) χθες σε βάρος της Ελλάδας. Γι’ αυτό, συνέχισε ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες «κλείνουν τ’ αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές».

 Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται. Στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών και δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί.

Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη τους και να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «γέφυρα συννενόησης των λαών τη γειτονιά μας» και σημείωσε ότι ένα από τα μηνύματα που στέλνει η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού είναι πως «τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα». 

Πηγή: newsit.gr