Ενημέρωση

Η FIFA μετά το "διαζύγιο" με την EA Sports ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε αναζήτηση εκδοτών και επενδυτών, προκειμένου να δημιουργήσει νέο ποδοσφαιρικό video game το 2024.

Έπειτα από τρεις δεκαετίες η συνεργασία ανάμεσα στην EA Sports και τη FIFA δεν θα συνεχίσει. Μετά και το FIFA 23, το όνομα του ποδοσφαιρικού video game των Electronic Arts θα ονομάζεται EA Sports FC.

Η FIFA με ανακοίνωσή της πήρε θέση για τα τεκταινόμενα. Αρχικά, ενημέρωσε πως η συνεργασία με την EA θα συνεχιστεί για το FIFA 23, στο οποίο θα υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως τους τελευταίους μήνες του 2022 θα κυκλοφορήσει παιχνίδια μη προσομοίωσης. Μάλιστα το πρώτο από αυτό θα έχει σχέση με το Μουντιάλ του Κατάρ.

Παράλληλα, η FIFA έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε αναζήτηση εκδοτών, εταιριών και επενδυτών για την ανάπτυξη ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού video game προσομοίωσης για το 2024.

"Σας διαβεβαιώ πως το μόνο αυθεντικό και αληθινό παιχνίδι που θα φέρει το όνομα της FIFA θα είναι το καλύτερο για τους gamers και τους φιλάθλους. Το FIFA 23, το FIFA 24, το FIFA 25, το FIFA 26 και προχωράμε. Θα παραμείνει για πάντα το καλύτερο παιχνίδι" δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πηγή: sport24.gr