Ενημέρωση

Από την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Σημαντικές αλλαγές στα εμβολιαστικά προγράμματα του επερχόμενου φθινοπώρου και χειμώνα σηματοδοτεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Δεν είναι ακόμη δημοσιευμένο

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε 8 αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και 12 αγκαλιές την ημέρα να αναπτυχθούμε. Η αγκαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την αγάπη σαν σε κάποιον. Η αγκαλιά λυτρώνει ψυχικά γιατί μας δημιουργεί αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας . Η μελέτη απέδειξε ότι οι καθημερινές αγκαλιές απελευθερώνουν στον οργανισμό μας την οξυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για το αίσθημα προστασίας και αγάπης. Όσο πιο πολύ αγκαλιάζει μια μητέρα το παιδί της τόσο περισσότερο νιώθει ασφάλεια.

Η αγκαλιά έχει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης. Η αγκαλιά είναι ένα όπλο το οποίο και ο άνθρωπος που το δέχεται όσο και ο άνθρωπος που το προσφέρει , προστατεύει από κατάθλιψη , άγχος και απελπισία . Επίσης, προστατεύει το καρδιακό παλμό.

Αγκαλιαστείτε.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η επιστημονική κοινότητα για την εμφάνιση μίας νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον με την επιστημονική ονομασία BA.2.75 που ονομάστηκε «Κένταυρος».

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ SIGMUNT FREUD 

 

Σύμφωνα με τον Sigmunt Freud οι μηχανισμοί άμυνας μπορούν να κάνουν τη ζωή μας προσαρμοστική ή ακόμα και δυσλειτουργική. 

Τι είναι οι μηχανισμοί άμυνας? 

Οι μηχανισμοί άμυνας είναι αυτόματες πράξεις ή ακόμα και τεχνικές που εκτελούνται για την αντιμετώπιση μιας στρεσογόνης κατάστασης. Με απλά λόγια είναι η μέθοδος την οποία το εγώ χρησιμοποιεί και διαθέτει για τις συγκρούσεις που έχει να αντιμετωπίσει.  

Ποιοι είναι οι κυριότεροι μηχανισμοί άμυνας όμως? 

Η απόσυρση κατά την οποία κάποιος απομακρύνεται από μια κατάσταση που του προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα. Για παράδειγμα, κάποιος για να αποφύγει τη δυσκολία , κοιμάται πολύ ή ξεκινάει το αλκοόλ ή τις ουσίες. Η απώθηση είναι διάφορες σκέψεις ή επιθυμίες που δημιουργούν άγχος και απωθούνται από το ασυνείδητο. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι απωθείται διατηρεί την ενέργεια του και προσπαθεί να εισέλθει στο συνειδητό. Η Ταύτιση είναι οι ιδιότητες κάποιου άλλου γίνονται μέρος της προσωπικότητας του ατόμου. Τα αίτια βρίσκονται κυρίως στα αισθήματα αγάπης και φόβου αποχωρισμού. Βασικός μηχανισμός για ανάπτυξη , ανεξαρτητοποίηση και διαφοροποίηση προσωπικότητας. Η αντίδραση επίσης είναι η επιθυμία με το αντίθετο που απωθείται στο ασυνείδητο ως απαράδεχτη και εμφανίζεται στο συνειδητό ως αντίθετο. Άλλος ένας μηχανισμός είναι η αντιστάθμιση δηλαδή οι ορισμένες ιδιότητες αυξάνονται κατά πολύ για να καλύψουν συναισθήματα. Η εκλογίκευση είναι τα κίνητρα ορισμένης συμπεριφοράς ανθρώπου απωθούνται στο ασυνείδητο ως απαράδεχτα και η συμπεριφορά αυτή εξηγείται συνειδητά με άλλα κίνητρα. Η μετατόπιση είναι τα συναισθήματα ή παρορμήσεις από αρχικό αντικείμενο σε ένα υποκατάστατο. Επίσης άλλο ένα είναι η προβολή κατά την οποία το εσωτερικό προβάλλεται στο περιβάλλον ως εξωτερικό. Ο συμβολισμός είναι ο μηχανισμός αυτός όπου η σκέψη ή επιθυμία δημιουργεί μια ψυχοσύγκρουση. Επίσης, το χιούμορ επιτρέπει στο άτομο να εκφράσει ιδέες και καταστάσεις που προκαλούν άγχος. 

Η μετουσίωση είναι η ενέργεια παρορμήσεων είτε επιθετικών είτε σεξουαλικών μετατρέπεται σε ενέργεια υπό τον έλεγχο του εγώ. Η διχοτόμηση είναι η πίστη ότι κάποιος είναι μόνο κάλος ή κακός γιατί δεν αντέχουμε την αμφιθυμία. Η απομόνωση συνοδεύει μια σκέψη ή επιθυμία απωθείται στο ασυνείδητο. Η εκδραμάτιση κατά την οποία μια συμπεριφορά που ικανοποιεί συναισθήματα ή επιθυμίες ακόμα και εάν αυτή δεν είναι επιτρεπτή. Η στροφή εναντίον εαυτού είναι οι επιθετικές διαθέσεις οι οποίες στρέφονται εναντίον του εαυτού του. Η διανοητικοποίηση είναι η υπερβολική ανάλυση μιας κατάστασης που την στερεί από συναισθηματική φόρτιση. 

ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ PSYCHOLOGYNOW

ΜΑΡΙΑ ΣΙΝΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αν και τις τελευταίες μέρες καταγράφεται εκτίναξη των κρουσμάτων, αν και οι επιστήμονες ανησυχούν για τις αυξημένες εισαγωγές και τις υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται καθησυχαστικός.